Várjuk észrevételeit
A A A

Egyéb rendezvények

 

XVII. Országos Víziközmű Informatikai Konferencia (2015. május 19-20.)

A Szegedi Vízmű volt a házigazdája a Magyar Víziközmű Szövetség által szervezett XVII. Országos Víziközmű Informatikai Konferenciának 2015. május 19-20-án.
A konferencia lehetőséget teremtett a víziközmű szakma informatikai szakembereinek, valamint a szakszolgáltatóknak a területet érintő aktuális problémák, feladatok megbeszélésére, a lehetséges megoldási módok megismerésére.
A rendezvény sikeresen lezajlott, a konferencia az eddigieknél nagyobb számban vonzotta az érdeklődőket. A résztvevők határozottan elégedettek voltak mind a konferencia szakmai színvonalával, mind a szervezéssel.

Főmérnöki Értekezlet (2012. október 15-17.)
Magas szakmai színvonalú Főmérnöki Értekezletet rendezett a víziközmű ágazat szakemberei számára október 15–17-én a Magyar Víziközmű Szövetség és Társaságunk, a házigazda Szegedi Vízmű Zrt. Szegeden. A helyszín a Hunguest Hotel Forrás volt.
A tanácskozáson 254 szakember vett részt, valamint számos illusztris vendég, ami azt is mutatja, hogy sok témát felölelő, színvonalas szakmai program várta az érdeklődőket, valamint azt, hogy a szakma, ezen belül is a „műszaki” szakemberek továbbra is fontosnak és szükségesnek tartják az együtt gondolkodást, a tapasztalat cserét.
A Szegedi Vízmű Zrt. részéről vezérigazgatónk, Istókovics Zoltán köszöntötte a Főmérnöki Értekezlet résztvevőit, majd átadta a szót a Szeged város képviseletében megjelent Dr. Solymos Lászlónak, Szeged város alpolgármesterének. A Mavíz részéről Nagy Edit főtitkár üdvözölte a résztvevőket.
Az Értekezlet résztvevői a szakmai programok során megtekinthették a patinás műemlék épületet, a több mint 100 éves, de ma is üzemelő Szent István téri víztornyot, ahol a Molnár Dixieland vérpezsdítő muzsikájával fogadtuk a vendégeket, valamint körbevezettük az érdeklődőket a 2007-ben elkészült korszerű Szennyvíztisztító telepen is – amelyre méltán büszke a Társaság. Előzetes jelentkezésnek megfelelően közel 40-en voltak kíváncsiak az Ópusztaszeri emlékparkra is.
A Tanácskozás helyszínén a Mavíz Vízipari tagozatának tagjai, a víziközmű társaságok beszállítói – 28 kiállító – mutatták be legújabb termékeiket, szolgáltatásaikat.
A Szegedi Vízmű Zrt. meghatározó szerepet tölt be a víziközmű ágazatban, és Társaságunk számára nagy megtiszteltetés volt ilyen rangos esemény házigazdájának lenni.
 
Csapvízivás rekordkísérlet (2011. június 8.)
Idén a tavaszi víz világnapi rendezvényünk mellett a nyár elején a Magyar Víziközmű Szövetség (MaVíz) kezdeményezésére Országos Csapvízivási Guinness rekordkísérletre került sor, melynek szegedi helyszíne a Szent István tér volt, ahol úszó és kajak-kenu bajnok sportolókkal, térzenével, játszóházzal, interaktív bemutatóteremmel és szakmai bemutatóval vártuk a regisztrált résztvevőket. A szegedi rendezvényen közel kétezer ember vett részt. A rekordkísérlet célja az volt, hogy az országban minél többen igyanak együtt, egy időben egy pohár csapvizet.
Az országos kezdeményezéssel elsősorban arra szerettük volna felhívni a figyelmet, hogy a csapvíz megbecsülendő érték, ami bizalmat érdemel, hiszen jó minőségű, az egyik legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer, ami tökéletesen alkalmas a szervezetünk számára a napi vízszükséglet biztosítására, ráadásul mindig van otthon.

Bejelentkezés